Kwasowość – równowaga to podstawa
Kwaśny smak odczuwamy subiektywnie jako łaskotanie bocznych krawędzi języka o zróżnicowanym natężeniu. Od razu warto rozwiać wątpliwości: choć doznania
Kieliszki – krótki niezbędnik dla początkujących fanów wina
W 2015 roku w czasopiśmie naukowym Analyst opublikowano artykuł podsumowujący badanie, przeprowadzone przez bioinżynierów z Uniwersytetu Nauk Medycznych i
10 destylarni, dla których warto przejechać całą Szkocję
Wyspy Brytyjskie, a zwłaszcza zajmująca ich północną część Szkocja, rzadko są pierwszym wyborem, jeśli chodzi o wakacyjne kierunki. W
Triple sec – pomarańczowy król koktajli
Triple sec Choć likierów pomarańczowych na rynku jest bez liku, najistotniejszymi wśród nich pod względem wszechstronności, dostępności
10 najlepszych barów na świecie
The World’s 50 Best Bars to ranking publikowany co roku. Jego celem jest uhonorowanie najznakomitszych lokali świata, których właściciele
Negroni
Negroni - włoska klasyka o harmonijnych proporcjach TWÓRCA prawdopodobnie hrabia Pascal Olivier de
Najnowsze komentarze